![Červená řepa – dušená_5ff729b28ef87.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cervena-repa-dusena_5ff729b27c595.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g červené řepy oloupané
- 1 ks cibule větší
- olej nebo sádlo
- sůl
- drcený kmín dle chuti
- ocet dle chuti
- cukr krupice dle chuti – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka dle stáří řepy 20-30 minut. Podlévat většinou není nutné, řepa si sama pustí vodu, ale pokud je třeba, použijeme trochu vývaru či vody.
-
Jestliže máme rádi výraznější sladkokyselou chuť řepy, přidáme i trochu cukru a poté i více octa. Jestliže chceme řepě zachovat její „gró“, po podušení dle chuti přidáme jen trošku octa.
-
Stejně tak je to i se zahuštěním. Buď necháme řepu čistě jen ochucenou a bez zahušťování, nebo můžeme nakonec zaprášit troškou hladké mouky, kterou ještě s řepou krátce provaříme. Zahustit můžeme také jemně nastrouhanou bramborou, kterou budeme dusit společně s řepou.
Kuchař: recepty73