
- reklama -
Suroviny
- 200 g červených fazolí
- 1 bílá paprika
- 2 cibule
- 500 g rajčat
- 100 g jakékoliv uzeniny
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- vrchovatá lžička červené papriky
- 1 lžička cukru
- pepř
- sůl
- 1 lžička Podravky
- libeček
- nať z lahůdkové cibulky
- medvědí česnek
- petrželku
- pažitku
Postup přípravy receptu
-
Fazole si den před namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě.
-
Nakrájíme si cibule, papriku, česnek, nasekáme všechny natě, vše smícháme a na oleji orestujeme.
-
Pak přidáme k fazolím a vaříme asi 20 minut, potom přidáme nakrájená rajčata (kdo chce, může je oloupat), dochutíme solí, pepřem, vegetou, červenou paprikou, cukrem a vaříme, až je vše měkké, nakonec nakrájenou uzeninou(mám tam zbytek šunkového salámu). Je ovšem dobrá i bez uzeniny.
Poznámka od kuchařky
Opět se mi potvrdilo, že je nejlepší improvizace.
Kuchařka: Bibinka