Červená polévka

47
- reklama -

Suroviny

200 g červených fazolí
1 bílá paprika
2 cibule
500 g rajčat
100 g jakékoliv uzeniny
4 stroužky česneku
olivový olej
vrchovatá lžička červené papriky
1 lžička cukru
pepř
sůl
1 lžička Podravky
libeček
nať z lahůdkové cibulky
medvědí česnek
petrželku
pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si den před namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě.

  2. Nakrájíme si cibule, papriku, česnek, nasekáme všechny natě, vše smícháme a na oleji orestujeme.

  3. Pak přidáme k fazolím a vaříme asi 20 minut, potom přidáme nakrájená rajčata (kdo chce, může je oloupat), dochutíme solí, pepřem, vegetou, červenou paprikou, cukrem a vaříme, až je vše měkké, nakonec nakrájenou uzeninou(mám tam zbytek šunkového salámu). Je ovšem dobrá i bez uzeniny.

Poznámka od kuchařky

Opět se mi potvrdilo, že je nejlepší improvizace.