![Červená omáčka s medvědím česnekem – k těstovinám_5ffacfa8bebca.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cervena-omacka-s-medvedim-cesnekem-k-testovinam_5ffacfa8ad768.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 ks mrkve
- 1/2 cibule (na drobno nakrájená)
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 g rajčatová šťáva (pasírované rajčata)
- cca 600 ml vody (dle požadované hustoty)
- sůl
- pepř
- velká hrst posekaného medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu speníme na oleji, zaprášime múkou a osmažíme.
-
Zriedime vodou a paradajkovou šťavou, pridáme mrkvu na jemno nastrúhanú a dobre prevaríme.
-
Ochutíme soľou, korením, príp. aj dosladíme.
-
Vypneme zdroj tepla a vhodíme posekaný medvedí cesnak. Servírujeme ihneď s nejakými cestovinami.
Kuchař: magdalenka