- reklama -
Suroviny
- 1 kuřecí čtvrtka
- Na marinádu:
- 1 dl suchého červeného vína
- 1 PL kečupu s chilli (nebo jiný ostřejší kečup)
- 1 PL bavorské hořčice
- 1 KL sojové omáčky
- 2 PL Ratatouille – viz Poznámka
Postup přípravy receptu
-
Smícháme přísady na marinádu a očištěnou čtvrtku do ní vložíme, pěkně obalíme marinádou ze všech stran, necháme hřbetem nahoru a občas ještě povrch potíráme marinádou. Marinujeme ideálně přes noc.
-
Kvalitní wok pánev jen vystříkneme olejem, rozpálíme a maso okapané z marinády v ní zatáhneme z obou stran. Pak podlijeme marinádou jen do třetiny výše masa a dusíme na mírném stupni na jedné i druhé straně po 20 minutách, poléváme povrch masa vypečenou marinádou a pomaličku doléváme zbytek marinády dle potřeby.
-
Dělala jsem bez přílohy, ale určitě je možné použít těstoviny, rýži, brambory
Poznámka od kuchařky
Použila jsem svou vlastní směs:
Kuchařka: spagetka