Červená kari pasta

194
- reklama -

Suroviny

10 červených chilli papriček
2 ks čerstvého galgánu
2 limetky
8 stroužků česneku
3 stonky citrónové trávy
100 ml arašídového oleje
1 lžíce koriandrových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Papričky zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Galgán nakrájíme na tenké plátky. Z limetek vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Citrónovou trávu omyjeme a nakrájíme.

  2. Všechny suroviny dáme do hmoždíře a třeme, dokud nevznikne konzistence pasty. Dáme do sklenice a uzavřeme, uschováváme v lednici až 5 měsíců.

Poznámka od kuchařky

Můžete použít jakékoliv červené chilli papričky, každý má rád jinak pálivé.