- reklama -
Suroviny
- 10 červených chilli papriček
- 2 ks čerstvého galgánu
- 2 limetky
- 8 stroužků česneku
- 3 stonky citrónové trávy
- 100 ml arašídového oleje
- 1 lžíce koriandrových semínek
Postup přípravy receptu
-
Papričky zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Galgán nakrájíme na tenké plátky. Z limetek vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Citrónovou trávu omyjeme a nakrájíme.
-
Všechny suroviny dáme do hmoždíře a třeme, dokud nevznikne konzistence pasty. Dáme do sklenice a uzavřeme, uschováváme v lednici až 5 měsíců.
Poznámka od kuchařky
Můžete použít jakékoliv červené chilli papričky, každý má rád jinak pálivé.
Kuchař: Tantal