
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 plátek domácí vepřové tlačenky (2 cm)
- 1 cibule
- miska zmrazených nakrájených hub
- 2 lžíce rajského protlaku
- olej
- sůl
- 1 stroužek česneku
- lžička cukru písek
- hrst mraženého hrášku
- hrst mražené kukuřice
- 10 dkg Nivy
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na troše oleje.
-
Přidáme na kousky nakrájenou tlačenku, rozmrazené houby, rajský protlak, utřený česnek, osolíme, lehce osladíme a dusíme doměkka.
-
Ke konci přidáme hrášek a kukuřici, prohřejeme.
-
Servírujeme do misek, posypeme nadrobenou Nivou. Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Původně byl v plánu zapečený květák s houbami, ale děti si vyžádaly květák v jiné úpravě. Houby už ale byly rozmrzlé a poslední kousek tlačenky z farmářských trhů už potřeboval také spotřebovat…a tak vznikl tento recept 🙂
Tlačenku lze nahradit kouskem pečeného masa, uzeninou…podle situace a stavu lednice.
Kuchařka: isindy