- reklama -
Suroviny
4 porce
- 100 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev (cca 60g očištěné)
- 1/4 celeru (cca 40g očištěného)
- 400 g krájených rajčat (konzerva)
- 500 ml vody
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 bobkový list
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 2 lžíce oleje
- necelá hrst čerstvé petržele
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer. Krátce zarestujeme, přidáme rajčata, zasypeme paprikou. Promícháme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a tymián.
-
Po 15 min přidáme čočku a na mírném plameni za občasného míchání 10min povaříme, aby čočka změkla. Odstavíme a promícháme s nasekanou petrželkou nebo s ní posypeme každou porci na talíři.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave