Červená čočková polévka (DlabemeZdrave)

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

100 g červené čočky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev (cca 60g očištěné)
1/4 celeru (cca 40g očištěného)
400 g krájených rajčat (konzerva)
500 ml vody
1 lžíce mleté papriky
1 bobkový list
2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce oleje
necelá hrst čerstvé petržele

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer. Krátce zarestujeme, přidáme rajčata, zasypeme paprikou. Promícháme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a tymián.


    Zobrazit celý recept

  2. Po 15 min přidáme čočku a na mírném plameni za občasného míchání 10min povaříme, aby čočka změkla. Odstavíme a promícháme s nasekanou petrželkou nebo s ní posypeme každou porci na talíři.