
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 PL červené čočky
- 2 PL pohanky lámanky
- 1/2 většího batátu
- 1/2 cm pórku
- 1 KL olivového oleje
- špetka soli
- špetka majoránky
- 1/2 stroužku česneku
Postup přípravy receptu
-
Batát nastrouháme najemno, pórek nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a naškrabeme nožem (nebo prolisujeme, ale v tomto malém množství se to prolisovat téměř nedá).
-
V kastrůlku rozehřejem olivový olej a na mírném plameni krátce orestujeme pórek. Přidáme nastrouhaný batát, promícháme, přidáme česnek a čočku a podlijeme vodou. Dusíme cca 10-15 minut, než je čočka měkká.
-
Vsypeme pohanku lámanku, osolíme a přidáme majoránku. Necháme několik minut povařit.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Pohanka se normálně nevaří, ale do receptů pro nejmenší ji vždy nechám několik minut projít varem.
Pokud chceme polévkovitější (řidší) konzistenci, můžeme dát víc vody.
Kuchařka: Johanka128









