
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 hrsti červené čočky
- 1 žlutá silnostěnná paprika
- 1 malá cuketka
- chilli paprička sušená nebo čerstvá dle chuti
- 2 stroužky česneku
- hrst nakrájeného pórku – bílá část
- 2 PL kvalitních konzervovaných rajčat
- 1 KL římského kmínu
- 1/2 KL mleté skořice
- sůl, pepř
- olivový olej
- 1 hrst rýže tří barev ( Lagris – parboiled, indiánská, červená)
- trocha citronové kůry
Postup přípravy receptu
-
Propláchneme rýži a dáme ji vařit – vody cca 2,5 násobku objemu – cca 20 minutek, citronovou kůru přidáme na poslední chvíli. Osolíme.
-
Čočku vaříme cca 12 minut doměkka, osolíme až na závěr.
-
Na pánvi s olivovým olejem proženeme najemno nakrájený česnek a hrstičku nakrájeného pórku, přidáme římský kmín, skořici, chilli papričku, přidáme na kostky nakrájenou cuketku a na kousky nakrájenou papriku, promícháme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dusíme jen chvíli do lehce křupavé konsistence.
-
Smícháme s hotovou červenou čočkou a podáváme s rýží.
K podávání můžeme dle chuti přidat jogurt nebo měsíček citronu.
Poznámka od kuchařky
Můj recept je z Labužníka včetně fotografie.
Kuchařka: Eja57