![Červená bio čočka a hlíva ústřičná_5ff7ac330ce2c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cervena-bio-cocka-a-hliva-ustricna_5ff7ac32f200f.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 300 g červená bio čočka
- 300 g hlíva ústřičná
- 2 stroužky česneku
- svazek karotky
- svazek ředkviček
- cherry rajčata
- olej
- koření – majoránka, libeček, drcený kmín, pepř, sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce kápneme olej a vložíme nakrájenou hlívu, přidáme nakrájený česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Smažíme tak dlouho dokud se neodpaří všechna voda. Propláchneme čočku, vložíme do hrnce a přidáme vodu (jen trochu, aby se “schoval” obsah hrnce). Táhneme na nižší teplotu pár minut, občas promícháme. Jakmile čočka změkne, pak teprv dosolíme, zamícháme přikryjeme a necháme odstát.
-
Mezitím můžeme očistit a nakrájet zeleninu – rajčata, mrkev, ředkvičky. Vložíme do mísy, přidáme olivový olej, oregáno, majoránku, pepř a libeček. Koření se do salátu přidává tak, že se roztírá mezi dlaněmi. Nakonec osolíme a zamícháme.
Kuchař: Dominik Tyl