Suroviny
4 osoby
- 600 g vepřové plece
- 6 stroužků česneku
- 3 ks chilli papričky
- 150 g žampiónů
- 3 lžíce kečupu
- 1 větší cibule
- mletá sladká paprika
- 2 dl vody
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáček vylijeme trochou oleje.
-
V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, ml.papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě asi hodinu.
-
Po hodině pokrm odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut. Kdo má rád šťávu, tak si maso po odkrytí trošku podlije a dopeče.
-
Pečené brambory: Brambory okrájíme a nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a osušíme (aby se nám nepřilepily na pekáč). Dáme do pekáče, osolíme, posypeme sušeným česnekem, sladkou mletou paprikou, zakapeme olejem, promícháme a upečeme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Na fotce je porce bez žampionů a papriček. Pekla jsem na dvakrát kvůli dětem. Nemají rádi houby a ostré jídla jim také nedávám. Dcera je velmi vybíravá v mase a tohle vychvalovala až do nebe.