Čertovy kotlety

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kusy hrubších kotlet bez kosti
150 g sýru Gervais (měla jsem s pažitkou)
2 plátky šunky
1 lžíce Nivy
1 lžíce pikantní hořčice
1/2 lžičky majoránky
mleté chilli
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze sýru Gervais, hořčice, Nivy a majoránky si uděláme pomocí vidličky pastu. Do kotlet nařízneme kapsu. Na plátky šunky natřeme pastu, stočíme ji do ruličky, vložíme do kapsy v kotletě a sepneme párátky, nebo jehličkami.


    Zobrazit celý recept

  2. Kotlety posypeme čili papričkami, pokapeme olejem a prudce orestujeme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Pak zalijeme menším množstvím vody a dusíme za občasného podlévání asi 40 minut.

  3. Teprve potom kotlety osolíme a zbylou vodu vysmahneme na tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami, zeleninovým salátem, popřípadě s malými bramboráčky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Lidové recepty-paní Karla Kůrková