- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kusy hrubších kotlet bez kosti
- 150 g sýru Gervais (měla jsem s pažitkou)
- 2 plátky šunky
- 1 lžíce Nivy
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1/2 lžičky majoránky
- mleté chilli
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Ze sýru Gervais, hořčice, Nivy a majoránky si uděláme pomocí vidličky pastu. Do kotlet nařízneme kapsu. Na plátky šunky natřeme pastu, stočíme ji do ruličky, vložíme do kapsy v kotletě a sepneme párátky, nebo jehličkami.
-
Kotlety posypeme čili papričkami, pokapeme olejem a prudce orestujeme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Pak zalijeme menším množstvím vody a dusíme za občasného podlévání asi 40 minut.
-
Teprve potom kotlety osolíme a zbylou vodu vysmahneme na tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami, zeleninovým salátem, popřípadě s malými bramboráčky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Lidové recepty-paní Karla Kůrková
Kuchařka: JanaDorazinova