
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 300-400 g hub
- 1 lžíce másla
- Na omáčku:
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 150 ml smetany na vaření
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička chilli pasty
- 1 červená kapie nakrájená na malé kostičky
- sůl
- pepř
- trošku muškátového oříšku
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut, pokud je potřeba, zakápneme vodou.
-
Ze smetany, hořčice, kečupu, sojové omáčky, citronové šťávy a chilli pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme podušené houby.
-
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, muškátový oříšek, osolíme a opepříme podle chuti.
-
Pokud máme pocit, že je to řídké, můžeme zahustit malým množstvím hladké mouky.
-
Pořádně vše provaříme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Kuchařka: JanaDorazinova