
- reklama -
Suroviny
- štika
- hladká mouka
- sůl
- Harissa
- rybí vývar asi 200 ml
- plátek másla
- strouhaná mrkev s celerem – 1 miska
- strouhaný sýr – 1 miska
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Vyfiletovanou štiku naporcujeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
-
Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
-
Takto opečené porce jemně potřeme Harissou, na kterou dáme vrstvu strouhané mrkve a celeru.
-
Do pekáčku dáme rybí vývar a plátek másla.
-
Připravené porce dáme zapéct do trouby na 200°C přibližně na 15 minut. Při pečení podléváme jednotlivé porce vývarem.
-
Poté dáme na každou porci strouhaný sýr, přepneme troubu na gril a pokrm ještě 5 minut grilujeme. Podáváme s pečivem, bramborem, nebo jinou přílohou, kterou máme rádi.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáte rybí vývar, podlejte pouze vodou.
Kuchařka: hanahcotton