
- reklama -
Suroviny
- 1 litr čerstvého plnotučného nebo polotučného mléka
- 500 ml kefírového mléka (nebo nízkotučného kysaného podmáslí)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Mléko smícháme s podmáslím, osolíme a v nepřilnavém rendlíku pomalu ohříváme, těsně pod bod varu. Přidáme citron a pomalu, na mírném plameni, mícháme tak dlouho, až se tekutina srazí, rozdělí na bílé chuchvalce a syrovátku.
-
Obsah rendlíku vlijeme do cedníku vyloženého vrstvou gázy (nebo do odkapávacího sáčku) a necháme do druhého dne odtéci syrovátku. Pak vymačkáme zbytek tekutiny.
Poznámka od kuchařky
Mléko použijte pouze čerstvé – z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.
Volně podle Apetitu.
Kuchařka: hosta