- reklama -
Suroviny
- 50 g hub (půl na půl mražené a čerstvé)
- 400 g krup středních
- 30 g tuku
- 1 cibule
- kmín
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- petržel
Postup přípravy receptu
-
Kroupy pečlivě propereme, dokud není voda čirá. Pak je uvaříme v osolené vodě a scedíme.
-
V kastrole na tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, chuť bude úplně jiná, když přidáme škvarky. Přidáme houby, orestujeme je, pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme, dokud nejsou měkké.
-
Houby promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, utřeným česnekem a petrželí. Směs promícháme a rozdělíme do zapékacích misek.
-
Zapékáme při 180°C tak, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Týdeník Televize
Hub jsem dala víc – podle chuti.
Kuchařka: Irule