
Suroviny
16-20 porcí
- Těsto:
- 1 velké jablko
- 1 banán
- 2 velké mrkve
- 1 plechovka broskví (i s nálevem)
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 200 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 5 lžic kvalitního kakaa
- Krém:
- 2 zakysané smetany
- 1 pomazánkové máslo
- 2 vanilkové cukry
- 3 lžíce moučkového cukru
- strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva, přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Do těsta přidáme rozmačkaný banán, na jemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na velký hluboký plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky.
-
Upečeme v předehřáté troubě na 180°C, trvá to zhruba půl hodinky.
-
Ještě na teplý koláč nalijeme krém (všechny suroviny promícháme) a rozetřeme po celém povrchu. Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Řezy jsou dílem mé fantazie – je to v podstatě kombinace Afrika řezů a buchty likvidátor. 😉 A musím říct, že jsou opravdu vynikající, šťavnaté a plné chuti. Mizí z plechu přímo před očima! 🙂