Černouškovy řezy

94
- reklama -

Suroviny
16-20 porcí

Těsto:
1 velké jablko
1 banán
2 velké mrkve
1 plechovka broskví (i s nálevem)
350 g polohrubé mouky
250 g třtinového cukru
2 vejce
200 ml oleje
1 prášek do pečiva
5 lžic kvalitního kakaa
Krém:
2 zakysané smetany
1 pomazánkové máslo
2 vanilkové cukry
3 lžíce moučkového cukru
strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva, přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Do těsta přidáme rozmačkaný banán, na jemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na velký hluboký plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky.

  2. Upečeme v předehřáté troubě na 180°C, trvá to zhruba půl hodinky.

  3. Ještě na teplý koláč nalijeme krém (všechny suroviny promícháme) a rozetřeme po celém povrchu. Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Řezy jsou dílem mé fantazie – je to v podstatě kombinace Afrika řezů a buchty likvidátor. 😉 A musím říct, že jsou opravdu vynikající, šťavnaté a plné chuti. Mizí z plechu přímo před očima! 🙂