
- reklama -
Suroviny
- 50 dkg hladké mouky
- 1/2 litru mléka
- 40 dkg cukru (jakýkoliv)
- 12 dkg Hery (rozpustíme)
- 4 žloutky
- 2 prášky do pečiva
- asi 2 lžíce kakaa (může se dát i více)
- sníh ze 4 bílků
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme všechny sypké přísady tj. mouku, cukr, prášky do pečiva a kakao.
-
Pak postupně přimícháváme mléko, rozpuštěnou Heru, žlouky a nakonec lehce zamícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků.
-
Troubu předehřejeme na 220°C a pečeme asi 10 minut, až se Černoušek začne „zvedat“, pak teplotu snížíme asi na 180°C a pečeme ještě asi 20-30 minut. Zda je hotový poznáme zapíchnutím špejle v průběhu pečení.
Poznámka od kuchařky
Kakaa lze dát i více – podle toho, jak barví. Černoušek by měl být obarvený na tmavo.
Kuchařka: Grace









