Černobílá čokoládová pěna MOUSE AU CHOCOLAT

38
- reklama -

Suroviny

200 g hořké čokolády
150 g bílé čokoládové polevy
3 lžíce mléka
3 lžíce másla
6 vajec
3 lžíce moučkového cukru
1 šlehačka
čokoláda na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Hořkou čokoládu a bílou čokoládovou polevu nasekáme a dáme odděleně do dvou misek. Hořkou čokoládu zahřejeme se 2 lžícemi mléka a hladce rozmícháme. Bílou čokoládovou polevu zahřejeme s 1 lžící mléka a hladce rozmícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo rozpustíme, 2 lžíce vmícháme do tmavého čokoládového krému, 1 lžíci do bílého čokoládového krému. Obě nádoby odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  3. Oddělíme žloutky od bílků. 4 žloutky utřeme se 3 lžícemi moučkového cukru a vmícháme do tmavého čokoládového krému, 2 žloutky utřeme se zbytkem moučkového cukru a vmícháme do světlého čokoládového krému.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh, dvě třetiny opatrně vmícháme do tmavé čokoládové hmoty, jednu třetinu do bílé.

  5. Světlou a tmavou pěnu naplníme ve vrstvách do skleněných pohárů a dáme do chladu. Zdobíme šlehačkou nebo čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Dezert bude ještě lahodnější s jižním ovocem- kiwi, ananas, mango, karambola.