Suroviny
- 200 g hořké čokolády
- 150 g bílé čokoládové polevy
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce másla
- 6 vajec
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 šlehačka
- čokoláda na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Hořkou čokoládu a bílou čokoládovou polevu nasekáme a dáme odděleně do dvou misek. Hořkou čokoládu zahřejeme se 2 lžícemi mléka a hladce rozmícháme. Bílou čokoládovou polevu zahřejeme s 1 lžící mléka a hladce rozmícháme.
-
Máslo rozpustíme, 2 lžíce vmícháme do tmavého čokoládového krému, 1 lžíci do bílého čokoládového krému. Obě nádoby odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
Oddělíme žloutky od bílků. 4 žloutky utřeme se 3 lžícemi moučkového cukru a vmícháme do tmavého čokoládového krému, 2 žloutky utřeme se zbytkem moučkového cukru a vmícháme do světlého čokoládového krému.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, dvě třetiny opatrně vmícháme do tmavé čokoládové hmoty, jednu třetinu do bílé.
-
Světlou a tmavou pěnu naplníme ve vrstvách do skleněných pohárů a dáme do chladu. Zdobíme šlehačkou nebo čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Dezert bude ještě lahodnější s jižním ovocem- kiwi, ananas, mango, karambola.