Černé rohlíčky (bleskově hotové)

40
- reklama -

Suroviny

180-190 g vody
25 g zcela změklého másla
20 g cukru
vanilkový cukr
360 g hladké mouky
půl lžičky skořice nebo perníkového koření
4-5 lžiček kakaa
18 g čerstvého droždí
špetka soli
Na potření a posyp:
vejce
plátkové mandle

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme vanilkový cukr a droždí a necháme 15 minut odpočinout. Zatím si k ruce připravíme ostatní suroviny a v misce rozšleháme vajíčko na potření rohlíčků.


    Zobrazit celý recept

  2. Po 15 minutách do vody s droždím přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Ihned po uhnětení těsto na pomoučeném stole rozdělíme napůl a z každé poloviny uděláme velkou bulku. Obě bulky rozválíme do tvaru kruhu a každý z nich rozdělíme na 8 výsečí (celkem tedy 16).

  3. Z každého trojúhelníčku těsta smotáme rohlík. Cíp přitom popotahujeme směrem od sebe, aby bylo více návinů.

  4. Všechny rohlíky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme 15 minut odpočinout. Potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/12-15 minut). Podáváme sypané moučkovým cukrem.
    Pečení je třeba hlídat. Hodně vypečené rohlíčky můžou být zároveň i vysušené.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/cerne-rohlicky-bleskove…

Vycházela jsem z perfektního receptu na slané Bleskové rohlíky od magdalenky 🙂