Černá rýže s pečenou zeleninou a kozím sýrem

75
- reklama -

Suroviny

250 g černé rýže
2 mrkve
1/2 bulvy celeru
1 cuketa
1 červená cibule
100 g měkkého kozího sýra
1 lžíce másla
olivový olej
česneková sůl
1 lžička drceného chilli v oleji – nebo podle chuti
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme česnekovou solí, promícháme a dáme do předehřáté trouby (cca 180 st.C) na přibližně 20 minut. Čas je orientační. Já jsem dělala v horkovzdušné fritéze 15 minut.

  2. Rýži připravíme podle návodu. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme rýži, chilli, dochutíme solí a společně prohřejeme.

  3. Na talíře rozdělíme rýži, na ni přidáme kousky pečené zeleniny, posypeme kousky sýra a doplníme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Pro ty, kteří černou rýži neznají. U nás není, bohužel, moc rozšířená.

https://superpotraviny.webnode.cz/obiloviny/cerna-…