
- reklama -
Suroviny
- 250 g černé rýže
- 2 mrkve
- 1/2 bulvy celeru
- 1 cuketa
- 1 červená cibule
- 100 g měkkého kozího sýra
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- česneková sůl
- 1 lžička drceného chilli v oleji – nebo podle chuti
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme česnekovou solí, promícháme a dáme do předehřáté trouby (cca 180 st.C) na přibližně 20 minut. Čas je orientační. Já jsem dělala v horkovzdušné fritéze 15 minut.
-
Rýži připravíme podle návodu. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme rýži, chilli, dochutíme solí a společně prohřejeme.
-
Na talíře rozdělíme rýži, na ni přidáme kousky pečené zeleniny, posypeme kousky sýra a doplníme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Pro ty, kteří černou rýži neznají. U nás není, bohužel, moc rozšířená.
Kuchařka: maris