- reklama -
Suroviny
3 porce
- Čočka:
- 3 cibule
- 1 červená paprika
- 1/2 pórku (zelená část)
- 1/2 hrnku uvařené černé čočky belugy
- olej
- sůl
- Presovaný salát:
- 1 mrkev
- 1/4 střední hlávky bílého zelí
- sůl
- 2 – 3 lžíce rostlinné majonézy
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou cibuli necháme osmahnout na rozpáleném oleji, osolíme a až získá cibule světle zlatou barvu, přidáme pokrájenou papriku a pórek.
-
Necháme chvilku restovat, aby zelenina změkla. Pak smícháme s uvařenou čočkou a podáváme.
-
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila neloupanou rýži vařenou dohromady s bílou quinoou.
Talíř doplnilo kvašené zelí, napařená brokolice a presovaný salát. -
Ten připravíme tak, že mrkev nastrouháme najemno a zelí pokrájíme na tenké nudličky. Dáme do mísy. Lehce osolíme a rukama hodně promačkáme. Upěchujeme a nejlépe zatížíme o něco menší mísou naplněnou vodou. Zelenina postupně pustí šťávu, většinou po čtvrt až půl hodině. Potom ji smícháme s majonézou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: janapelka