
- reklama -
Suroviny
- •1/4 litru mléka
- •1/2 Hery
- •30 dkg cukru krystal
- •2 vejce
- •4 lžíce práškového kakaa
- •2 hrnky polohrubé mouky
- •1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nasypeme cukr, přidáme kakao a dobře promícháme. Cukr nám dobře rozmíchá hrudky kakaa. Přilijeme mléko a tuk a ohřejeme.
-
Ohřátím se rozpustí tuk a cukr, teplem se zvýrazní také barva kakaa. Počkáme na vychladnutí a přidáme vejce. Zamícháme metlou a přidáme směs mouky a prášku do pečiva.
-
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 15 minut při 170°C.
-
Vylepšení: ještě teplou buchtu potřeme tence rozmíchanou meruňkovou marmeládou a posypeme mletými ořechy (nebo mletými mandlemi, kokosem, nebo co Vás napadne).
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: rybicka_rybka









