Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

76
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 g celozrnné pšeničné mouky
50 g hladké mouky
40 g másla
150-170 g jogurtu
1 vejce
špetka soli
Náplň:
300 ml mléka
60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
1 vanilkový pudink
250 g tvarohu ve vaničce
1 vejce
ovoce
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové folie nebo do sáčku a dáme do lednice.

  2. Z mléka, 1 lžíce cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý krém (dle návodu na obalu). Za stálého promíchávání necháme vychladnout. Zašleháme tvaroh se zbytkem cukru a vejce.

  3. Těsto rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme obdélník. Naneseme krém po celé ploše, poklademe ovocem a od jednoho konce zamotáváme. Aby se konec těsta dobře přilepil, potřeme jej trochu vodou a přitlačíme.

  4. Oba štrůdly dáme na pečící papír a potřeme vejcem. Pečeme na 180°C asi 35-40 minut – do zezlátnutí těsta.

Poznámka od kuchařky

Já jsem jako ovoce použila broskve a mohu jen doporučit! Tak dobrý a šťavnatý závin jsem dlouho nejedla 🙂

Těsto na štrůdl už jiné dělat nebudu. Zachutnalo mi víc než klasické listové 🙂