Celozrnný chléb pšenično-žitný

41
- reklama -

Suroviny

360 g vody
160 g celozrnné mouky žitné jemné
340 g celozrnné pšeničné mouky Speciál (Natur Jihlava)
260 g žitného kvásku
drcený kmín
2 rovné lžičky soli
8 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekárnu zapneme na program Celozrnný.
    Hotový chleba vyklepneme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Velký, chleba s pružnou střídou. Přidala jsem dvě lžíce lněného semínka, a protože to pije vodu, tak i 20 g vody navíc.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz