- reklama -
Suroviny
- 360 g vody
- 160 g celozrnné mouky žitné jemné
- 340 g celozrnné pšeničné mouky Speciál (Natur Jihlava)
- 260 g žitného kvásku
- drcený kmín
- 2 rovné lžičky soli
- 8 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.
-
Pekárnu zapneme na program Celozrnný.
Hotový chleba vyklepneme na mřížku a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Velký, chleba s pružnou střídou. Přidala jsem dvě lžíce lněného semínka, a protože to pije vodu, tak i 20 g vody navíc.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen