
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 hrnky teplé (ne horké) vody (1 hrnek =236 ml)
- 1 lžíce sušeného droždí nebo 25 g čerstvého
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 hrnky hladké špaldové mouky
- 2,5 až 3 hrnky celozrnné pšeničné mouky
- 1 až 1,5 lžíce soli
- na ozdobu oříšky, lněná semínka a bylinky
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte vodu, droždí a cukr. Počkejte pár minut, dokud nebude droždí aktivní (na povrchu budou bublinky) poté přidejte lžíci oleje.
-
Postupně přidávejte hrnek po hrnku špaldovou mouku, mezi každým hrnkem směs promíchejte. Vmíchejte také celozrnnou mouku, dokud nebude těsto řídké, kašovité a lepivé. Také můžete přidat semínka, pokud je máte rádi. Já použila mletá lněná semínka.
-
Hotové těsto nechejte pod utěrkou zhruba 30 minut kynout.
-
Pomocí stěrky dejte vykynuté těsto do formy a vložte na 50 minut do trouby. Pečeme na 185°C dokud nebude povrch zlatohnědý.
Poznámka od kuchařky
Pro více zdravých receptu sledujte https://www.instagram.com/stayhealth.cz/
Kuchařka: Stayhealth.cz