
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 300 g celozrné špagety
- 5 stroužky česneku
- 150-200 g rajčat
- 2 pl olivového oleje
- čersvě nasekané bylinky:
- -hrst čerstvé bazalky
- -rozmarýn
- -trocha saturejky nebo tymianu
- hrubozrnná sůl
- trochu pepře (když není saturejka)
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
-
Česnek nakrájíme na plátky nebo na jemno stejně jako bylinky, také rajčata nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rozehřát olivový olej vložíme česnek a rajčata a krátce orestujeme.
-
Přidáme byliny, potom dobře okapané špagety a společně promícháme, osolíme a prohřejeme ještě chvilku na pánvi. Ihned podáváme.
-
Celé restování by nemělo trvat déle jak 5 minut. Je to opravdu jen o uvolňování chutí a ohřívání.
Poznámka od kuchařky
Tohle jídlo je dietní, nasytí vás ale přitom je lehké. Ideální do letních dnů.
Kuchařka: BarborkaS.