Celozrnné rohlíčky na sladko i slano

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

Těsto:
250 ml mléka
100 ml oleje
2 žloutky
2 lžíce cukru (v případě sladké varianty lze osladit více)
200 g polohrubé mouky
300 g celozrnné mouky
1 kostka droždí
špetka soli
Náplň:
sladká varianta: marmeláda, pudink, povidla, nutela, tvaroh,…
nebo
slaná varianta: šunka, sýr, kečup

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy, přidáme zbývající suroviny a vypracujeme těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto rovnou (bez kynutí) rozdělíme na cca 6 částí. Z jednotlivých kousků vždy vyválíme kruh, rozdělíme na 6 nebo 8 výsečí, přidáme náplň, zamotáme (začneme v širší části) a upečeme na 180°C do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Mouku lze použít nejrůznější, špaldovou, žítnou,…