- reklama -
Suroviny
- • 290 g celozrnné pšeničné mouky
- • 140 g celozrnné žitné mouky
- • 2 lžíce hladké mouky
- • 1 lžíce olivového oleje
- • 1 lžička octa
- • 1 lžička soli
- • 1/3 droždí
- • 350 ml vlažné vody
- • 1 lžička třtinového cukru
- semínka dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny suroviny, poprášíme moukou a dáme kynout pod utěrku na teplé místo asi na hodinu.
-
Po hodině uděláme bochánky, dáme na pečící papír, pocákáme trochu vodou a posypeme třeba sezamovými semínky.
-
Pečeme v troubě na 200°C asi 25-30 minut. Poté sundáme z pečícího papíru na rošt a tak 10 minut ještě pečeme.
Poznámka od kuchařky
Semínka (slunečnicová, dýňová, lněná…) můžeme přidal i do těsta před kynutím.
Kuchařka: Lucie95