Celozrnné piškoty s tvarohovým krémem s mátou a borůvkami

47
- reklama -

Suroviny
asi 20 ks

2 vejce
40 g třtinového cukru
50 g namletých ovesných vloček
50 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička skořice
1 lžíce oleje
1 lžíce medu
1/2 lžičky jedlé sody
Krém:
Tvaroh
máta
javorový sirup
Borůvky
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme zbytek ingrediencí na piškot a zlehka promícháme.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme lžící kolečka.

  4. Pečeme 10 minut.

  5. Borůvky vložíme do kastrůlku (pár si jich necháme na ozdobení), lehce podlijeme vodou, přidáme trochu cukru a svaříme.

  6. Odstavíme a necháme vychladnout.

  7. Tvaroh smícháme podle chuti s javorovým sirupem a najemno nasekanou mátou.

  8. Na piškoty vrstvíme krém, přelijeme borůvkovou omáčkou a zdobíme borůvkami a lístečky máty.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz