
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- Těsto:
- 150 g celozrnné mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička oleje
- 1 lžička cukru
- 3 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 400 g rybíz (borůvky)
- 100 g cukru
- 2 lžičky solamylu
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Všetky suroviny na cesto vymiešame dohladka. Pečieme z neho z oboch strán malé omeletky s priemerom cca 10 – 12 cm.
-
Drobné ovocie podlejeme trochou vody (málo, ovocie pustí šťavu) a s cukrom rozvaríme. Zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom a ochutíme citrónovou šťavou.
-
Omeletky plníme ovocím a preložíme na polovicu.
Poznámka od kuchařky
Čerstvé drobné ovocie môžeme nahradiť mrazeným alebo kompótom. V prípade použitia kompótu vynecháme cukor a nepodlievame vodou.
Kuchařka: tejaja