Celozrnné omeletky s horkým ovocem

61
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

Těsto:
150 g celozrnné mouky
250 ml mléka
1 lžička oleje
1 lžička cukru
3 vejce
špetka soli
Náplň:
400 g rybíz (borůvky)
100 g cukru
2 lžičky solamylu
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Všetky suroviny na cesto vymiešame dohladka. Pečieme z neho z oboch strán malé omeletky s priemerom cca 10 – 12 cm.

  2. Drobné ovocie podlejeme trochou vody (málo, ovocie pustí šťavu) a s cukrom rozvaríme. Zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom a ochutíme citrónovou šťavou.

  3. Omeletky plníme ovocím a preložíme na polovicu.

Poznámka od kuchařky

Čerstvé drobné ovocie môžeme nahradiť mrazeným alebo kompótom. V prípade použitia kompótu vynecháme cukor a nepodlievame vodou.