- reklama -
Suroviny
4 porce
- Těsto:
- 30 g sušených datlí
- 2 vejce
- 100 g bílého jogurtu
- 60 g banánu
- 20 – 30 g tekutého medu
- nastrouhaná kůra z ¼ citronu
- 50 g mrkve
- 170 g špaldové celozrnné mouky
- na špičku nože jedlé sody
- Krém:
- měkký tvaroh (polotučný)
- med nebo přírodní sirup
- Na dokončení:
- marcipán
- potravinářská barviva
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 190 ⁰C.
-
Datle zalijte horkou vodou a nechte odstát. Mrkev nastrouhejte najemno,
-
Do mísy vložte vejce, banán nakrájený na menší kusy, jogurt, med a datle, které jste po nasáknutí vymačkali. Společně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
-
Do směsi nasypte nastrouhanou mrkev, citronovou kůru a mouku smíchanou se sodou. Pečlivě promíchejte.
-
Těstem naplňte formičky na muffiny a pečte asi 30 – 35 minut podle velikosti.
-
Marcipán obarvěte potravinářským barvivem a vymodelujte vajíčka. Zelenou potravinářskou barvou obarvěte oslazený tvaroh.
-
Na vychladlé muffiny nastříkejte tvaroh, který „rozcucháte“ vidličkou. Navrch posaďte marcipánová vajíčka.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/
Kuchařka: Vareniste.cz