
- reklama -
Suroviny
- 500 g celozrnné pšeničné mouky
- 30 g droždí
- 1 vejce
- 60 g rozměklého másla
- špetku soli
- 250 ml mléka
- 1 vejce na potření
- kmín
- mák na posypání (může byt i sezam)
- hrubá sůl
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme.
-
Tužší těsto necháme vykynout.
-
Na vále vyválený bochánek rozdělte asi na 12 kousků, každý rozdělte na tři, vyválejte z nich stejné silné pramínky, ze kterých upletete housky.
-
Na plechu s pečícím papírem nechte pletýnky ještě vykynout, jejich povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypeme mákem.
-
Housky pečeme při 190°C přibližně 20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť.
Kuchařka: Betina









