Celozrnné dalamánky

42
- reklama -

Suroviny
9 kusů

250 ml vody
2 lžičky cukru
15 g droždí
50 g žitné celozrnné mouky jemné
60 g pšeničné celozrnné mouky jemné
20 g otrub
340 g hladké mouky
50 g oleje
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku – dalamánek a všechny je na plechu s pečícím papírem necháme nakynout.

  3. Potřeme je vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem, můžeme je i naříznout a ve vyhřáté troubě upečeme (200°C/asi 15-20min).

Poznámka od kuchařky

Těsto a pak i hotové dalamánky jsou přirozeně hezky tmavé.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/