- reklama -
Suroviny
9 kusů
- 250 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 15 g droždí
- 50 g žitné celozrnné mouky jemné
- 60 g pšeničné celozrnné mouky jemné
- 20 g otrub
- 340 g hladké mouky
- 50 g oleje
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
-
Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku – dalamánek a všechny je na plechu s pečícím papírem necháme nakynout.
-
Potřeme je vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem, můžeme je i naříznout a ve vyhřáté troubě upečeme (200°C/asi 15-20min).
Poznámka od kuchařky
Těsto a pak i hotové dalamánky jsou přirozeně hezky tmavé.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen