
Suroviny
- 200-210 g vody
- 20 g oleje
- 150 g pšeničné celozrnné mouky
- 150 hladké mouky
- lžička soli
- 4 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme všechny suroviny do volného těsta – třeba vařečkou. Není zapotřebí nijak razantně hníst, těsto bude dlouho kynout v lednici.
Mísu dobře zakryjeme víkem a hned uložíme do lednice – na 12-24 hodin. -
Před pečením mísu vyndáme z lednice, naolejovanými prsty z ní vytáhneme těsto. Ještě ve vzduchu, při přenášení, ho lehce roztáhneme, naolejovanými prsty pak roztlačíme po celém plechu (pod těsto, na plech, přijde pečící papír nebo fólie).
-
Naplníme, jak jsme zvyklí nebo tím, nač máme chuť.
My těsto zlehka potřeli rajčaty, posypali oreganem, pokladli šunkou, klínky nasucho grilovaných koleček lilku a mozzarellou.Necháme dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/15-20 minut).
Poznámka od kuchařky
Jasně, že je jen TÉMĚŘ bezpracná :)) Těsto není třeba nijak hníst a pak hlídat vykynutí…prostě jen lehce umíchat a šoupnout do lednice.
Přesto, že je těsto nehněteno, zaděláno bez kvásku, kyne pouze v chladu a polovina mouky je celozrnná, je vykynuté a příjemně pružné. Chlad lednice ho zpevní a celkově se s ním pracuje velice dobře.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz