
- reklama -
Suroviny
- 400 g cukety
- 150 g celozrnné mouky (špaldové, pšeničné)
- 150 g polohrubé mouky
- 80 g cukru moučka
- 80 g třtinového cukru
- vanilkový cukr
- 2 dl oleje
- kypřící prášek do pečiva
- 3 vejce
- lžička skořice
- lžíce rumu
- lžíce kakaa
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme na hrubo, odvážíme 400g a trochu vymačkáme vodu.
-
Žloutky smícháme s cukry, přidáme olej, skořici, rum a mouky s práškem do pečiva.
-
Vyšleháme bílky a opatrně vmícháme do těsta.
-
Oddělíme si část těsta, to které přidáme kakao a jen lžící promícháme.
-
Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme světlé – tmavé – světlé těsto.
-
Pečeme na 180°C 40-45 minut.
Poznámka od kuchařky
Pokud peču bábovku, tak formu vždy vymazávám máslem a vysypu strouhankou. Po upečení je bábovka na povrchu pěkně křupavá 🙂
Kuchařka: Lucie95