
- reklama -
Suroviny
9 ks
- 150 g tvrdého sýra (např. Eidam) – nastrouhat
- 100 g celeru – oloupaného a nastrouhaného
- 50 g mrkve – oloupané a nastrouhané
- 1 malá cibule – nakrájet drobně – nemusí být
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 PL polohrubé mouky
- 2-3 PL strouhané housky
- strouhaná houska na obalování
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Smíchat sýr s celerem a mrkví, kdo chce, přidá i cibuli.
-
Pak vmíchat vajíčko, osolit, opepřit a zahustit moukou a strouhankou podle potřeby – aby vznikla hmota, která se nechá tvarovat. Je-li zelenina sušší, je třeba přidat trochu nějaké tekutiny (vývar, voda, či mléko).
-
Lžicí nabírat hmotu, obalit ji ve strouhance a rukama formovat karbanátky.
-
Smažit v rozpáleném oleji dozlatova.
-
Přílohou mohou být brambory, br.kaše, chleba – co kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Karbanátky výrazně chutnají po celeru.
Sýr můžete použít jakýkoliv, podle vlastní chuti, nebo, tak jako u mne, co lednička dá.
Určitě by se zde uplatnila výrazná chuť Nivy.
PL = polévková lžíce
Kuchařka: Nadja