
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 kusy kuřecích prsíček (nebo vykostěných stehen)
- cca 1/4 celeru (většího)
- lžička kurkumy (nebo lžička kari koření, dala jsem půl na půl)
- 1 žloutek
- sůl
- pepř
- asi 1 dcl olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso si naložíme do oleje s jednou lžičkou kurkumy nebo kari a necháme uležet přes noc.
-
Na druhý den maso vyjmeme z oleje-ale ochucený olej si ponecháme.
-
Maso pomeleme s očištěným celerem, osolíme, opepříme a přidáme žloutek. Těsto je řidší, než klasické mleté maso.
-
Navlhčenýma rukama tvoříme malé karbenátky a smažíme na oleji z marinády dorůžova.
-
Měla jsem jich cca 8 kousků.
-
Jako přílohu si můžeme dát zeleninový salát podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-„Zhubněte jednou provždy“ – Antónia Mačingová
Nikdy bych nevěřila, že něco dochucené pouze solí a pepřem může tak skvěle chutnat. Určitě by to chutnalo i těm, co žádnou dietu nedrží.
Kuchařka: JanaDorazinova