
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 4 stopky řapíkatého celeru
- 200 g červené čočky
- 1 lžička kari
- sůl
- mletý bílý pepř
- 1 lžička kokosového oleje
- Halušky:
- cca 150 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 1 lžíce sekané petrželky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vločky rozmixujeme.
-
Pridáme vňať, soľ a vajíčko a dobre premiešame. Ak je cestíčko redšie, pridáme ešte mixované vločky. Necháme stáť (pozor, cestíčko zahustne ).
-
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. P
-
ridáme narezané stopky zeleru ( asi 10 cm kúsok narežeme zvlášť a necháme bokom ), šošovicu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme kari, korenie a soľ, zalejeme horúcou vodou a varíme 10 minút.
-
Do jemne vrúcej polievky lyžičkou vhadzujeme halušky a na jemnom ohni varíme asi 5-8 min, podľa veľkosti.
-
Na masle opražíme zľahka zvyšný narezaný stopkový zeler a ním ozdobíme polievku v tanieri.
Kuchařka: tejaja









