
- reklama -
Suroviny
- 1 středně velký celer
- 1 l zeleninového vývaru
- strouhanka
- těstíčko:
- škrobová moučka
- voda
- černá sůl
- sušený česnek
- mix sušených bylinek
Postup přípravy receptu
-
Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko připravíme smícháním škrobové moučky, černé soli, sušeného česneku a sušených bylinek. Opatrně přidáme vodu tak, aby vzniklo hustější těstíčko. Okapané plátky celeru obalíme v připraveném těstíčku, pak ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Do těstíčka můžeme přidat i strouhaný sýr. Černá sůl dodá těstíčku trochu vajíčkovou chuť, ale je možné ji nahradit klasickou solí.
Kuchařka: Lucasinka