- reklama -
Suroviny
- asi 230 g syrového celeru
- 100 g uzeniny (zcela libovolné, dle chuti)
- 100 g tvrdého sýra
- 4 vajíčka
- hrst libečku
- hrst zelené petrželky
- 1 lžička vegety
- trochu pepře
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme a nastrouháme na jemné nudličky, jako na bramboráky.
-
Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, nastrouhaný sýr, petrželku a libeček nasekané nadrobno, vegetu, pepř, vajíčka, česnek a mouku.
-
Umícháme těstíčko a smažíme jako bramboráky.
-
Vhodná příloha je bramborová kaše, nebo jen zeleninový salát.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mne recept v magazínu AHA, ale recept jsem hodně pozměnila podle sebe. Co se chuti týká, kdo to nevyzkouší, neuvěří, jak je to křehké a vynikající.
Kuchařka: JanaDorazinova