- reklama -
Suroviny
- 100 g jemně nastrouhaného syrového celeru
- 125 g hladké mouky (+podle potřeby)
- 1 vejce
- 60 g rozpuštěného másla
- lžíce olivového oleje
- bylinky (lepší jsou čerstvé)
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Smícháme celer, mouku, vejce, máslo, olej a koření a zpracujeme hladké, tužší těsto. Podle potřeby přidáme mouku. Vyválíme váleček a krájíme na malé kousky. Uděláme kuličky, které můžeme uvařit v osolené vodě asi 5 minut.
-
Použijeme jako knedlíčky do polévky nebo větší jako přílohu, třeba k omáčce nebo špenátu. Druhá varianta je, že kuličku vidličkou zploštíme a usmažíme na oleji do křupava. Hotové necháme odsát na ubrousku přebytečný tuk.
-
Mohou se podávat sypané parmazánem nebo taky jako příloha k omáčce. Jsou hodně křupavé a pro milovníky celeru.
Kuchařka: mika59