
Suroviny
4 porce
- 1-2 velké celery (cca 1kg)
- 3-4 lžíce oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička sušeného česneku
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme, odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a dobře celer stál při krájení. Nakrájíme celer na plátky (asi 1 cm silné), z těch potom silné hranolky.
-
Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile vaří, vhodíme celerové hranolky a prudce vaříme nezakryté 1–2 minuty). Slijeme a vhodíme hranolky zpět do hrnce.
-
Přidáme olej (já použila arašídový), koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme hranolky na velký plech (nechte jim dost místa).
-
Pokud hranolky namačkáte příliš na sebe, budou se spíš dusit než opékat. Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220°C 20-25 minut, až se krásně opečou a změknou.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Ano, ano, už i já jsem se nechala zlákat vlnou celerových hranolek. Celer jsem nikdy moc nemusela, proto jsem se výsledku docela obávala. Upekla jsem jednou, dvakrát, třikrát –
I´m falling in love 😀