Suroviny
4 porce
- 1 střední celer (bulva)
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce Dijonské hořčice (nenahrazovat jinou)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme šťávou, aby celer zůstal krásně bílý.
-
Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme.
-
Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Nikdy bych nevěřil, že mě něco takového tak moc zachutná, asi opravdu platí, že v jednoduchosti je krása a i chuť. Tato dobrota má původ ve Francii – tak tedy děkujeme Francie :)))
Inspirace www.ireceptar.cz a mírně upraveno dle vlastních chutí.