- reklama -
Suroviny
- 1/2 celeru
- 2 mrkve
- 200 ml majonézy nebo bílého jogurtu
- (množství podle chuti a podle požadované hustoty)
- 200 g eidamu (můžete vynechat pro dietnější verzi )
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a sýr nastrouháme na jemné straně struhadla a promícháme se zbývajícími ingrediencemi. Eidam můžete klidně vynechat a majonézu vyměnit za bílý jogurt. Je to zdravější varianta.
-
Zdobíme libovolně dle naší fantazie citronovými plátky, čerstvou jarní cibulkou, jablky, petrželkou atd.
Poznámka od kuchařky
Věděli jste, že eidam pochází z nizozemského města Edam? Na výrobu 1 kg eidamu je potřeba 8 l mléka. http://www.sladkyzivot.blog
Kuchařka: Sladkyzivot.blog