Celerová polévka s uzeným masem

44
- reklama -

Suroviny
4 osoby

1 menší celer
1 brambor
1 mrkev
1 střední cibule
150 g uzené krkovice
3 lžíce mouky
3 lžíce másla
špetka mletého nového koření
špetka pepře
lžička majoránky
zeleninový bujón
2-3 lžíce zakysané smetany nebo sladké smetany (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, bramboru a uzené maso na kostičky, mrkev nastrouhanou na hrubo, sůl, bujón, koření a povaříme do změknutí zeleniny.

  3. Vmícháme smetanu a dochutíme.

Poznámka od kuchařky

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Kdo má celer svůj, může do polévky použít i kousek nakrájené zelené natě.