- reklama -
Suroviny
4 osoby
- 1 menší celer
- 1 brambor
- 1 mrkev
- 1 střední cibule
- 150 g uzené krkovice
- 3 lžíce mouky
- 3 lžíce másla
- špetka mletého nového koření
- špetka pepře
- lžička majoránky
- zeleninový bujón
- 2-3 lžíce zakysané smetany nebo sladké smetany (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.
-
Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, bramboru a uzené maso na kostičky, mrkev nastrouhanou na hrubo, sůl, bujón, koření a povaříme do změknutí zeleniny.
-
Vmícháme smetanu a dochutíme.
Poznámka od kuchařky
http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/
Kdo má celer svůj, může do polévky použít i kousek nakrájené zelené natě.
Kuchařka: Iness