
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 menší celer
- 2 menší cibulky
- 3 lžíce oleje
- 1 brambora
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- šálek mléka
- špetka muškátového oříšku
- 1 trojúhelníček taveného sýru
- sůl
- pepř
- kostka masoxu
- majoránka
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji a zasypeme moukou, usmažíme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme asi litrem studené vody, rozmícháme a přivedeme k varu.
-
Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, bramboru, přidáme sůl, masox, pepř a troujúhelníček sýru, mléko a muškátová oříšek.
-
Polévkou občas zamícháme, aby se nám nepřichytila u dna a vaříme dokud není celer s bramborami měkký.
-
Nakonec dochutíme podle chuti, přidáme majoránku a petrželku.
Poznámka od kuchařky
Zase jedna výborná polévka z knížky 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně, jen s malinkými změnami.
Na přání dcery jsem k polévce na másle opekla na kolečka nakrájený rohlík.
Kuchařka: ivulinka