![Celerová omáčka s hráškem nejen k těstovinám_5ff7ca17ca06c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/celerova-omacka-s-hraskem-nejen-k-testovinam_5ff7ca17b9dbc.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 střední celer
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1/2 pórku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- zeleninový vývar
- mražený hrášek
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Celer nastrouháme, (pokapeme citr.šťávou) pórek a řapíky nakrájíme. Orestujeme společně na másle.
-
Zalijeme do 3/4 vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
-
Hotové projedeme ponorným mixerem (koření vytáhneme) a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
-
Povaříme a před koncem přisypeme hrášek. Dochutíme, případně okyselíme.
Poznámka od kuchařky
Vhodné jsou k tomu i brambory nebo knedlíky. Taky je dobrá třeba ke kuřecímu masu.
Kuchařka: mika59