Celer restovaný na másle a medu

78
- reklama -

Suroviny

Celer (2 cm kolečko z větší bulvy)
1 lžce medu
kapka citronové štávy
ocet balsamico
stonek řapíkatého celeru
sůl
bylinky ( oregano a bazalka )
1 lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěného celeru uříznu kolečko, ze kterého nastrouhám škrabkou hoblinky.

  2. Zastřiknu citr. štávou.

  3. Na rozpuštěném másle orestuji oba celery, řapíkatý nakrájemý na kousky, do zlatava.

  4. Poté přidám med. Až zkaramelizuje (ne dlouho,aby nezhořkl). přidám bylinky (čerstvé jsou lepší, ale měla jsem sušené). Nakonec přidám sůl a balsamikový ocet.

Poznámka od kuchařky

Je to výborné k masu, ale my to máme rádi i jen tak.