Celer dušený na slanině

44
- reklama -

Suroviny

400 g celeru
1 velký brambor
100 g libové slaniny
1 cibule
1 plná lžíce mleté papriky
2 lžíce zakysané smetany
zeleninový vývar
sůl
pepř
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Celer nastrouháme nahrubo, brambor na drobno. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Na pánev dáme podle potřeby trochu oleje a vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět.


    Zobrazit celý recept

  2. Přisypeme celer a společně pár minut restujeme, až se rozvoní a začne zlátnout. Přidáme papriku, brambory, osolíme a podlijeme vývarem tak, aby to bylo zároveň. Dusíme cca 10-15 minut.

  3. Směs krásně zhoustne, podle potřeby podléváme vývarem do požadované hustoty. Nakonec odebereme trochu celerové směsi a smícháme se smetanou.

  4. Připravenou smetanu přidáme k celeru a už jen krátce povaříme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podávala jsem s chlebem, ale určitě příště udělám s vařenými bramborami.